Kalender
Läs även kalendern i Grisföretagaren!
Denna vecka Denna månad Detta år Kommande evenemang
Landsbygdsveckan 2023
Ett helt nytt initiativ som riktar sig till alla intresserade av landsbygdsfrågor.
Läs även kalendern i Grisföretagaren!
Denna vecka Denna månad Detta år Kommande evenemang
Ett helt nytt initiativ som riktar sig till alla intresserade av landsbygdsfrågor.
Med förändrat klimat ökar risken för mykotoxin-angrepp på de råvaror vi ger till våra grisar. För att kunna ta tillvara grisarnas genetiska potential på bästa sätt, menar Linda Engblom och Erik Nordkvist på SVA, att det därför finns all anledning att jobba förebyggande, i syfte att i möjligaste mån minska förekomsten av de produktivitetshämmande ämnena.
Kommentera
Under juletiden är det av tradition grisen som har huvudrollen på julbordet. Men hur kommer det sig att just mat från grisen blivit viktig i de svenska traditionerna och i det svenska köket? Vi har tittat närmare på varför grisen och människan levt sida vid sida genom historien.
Kommentera
InterPIG är en internationell benchmarkinggrupp som årligen sammanställer och jämför resultat inom grisföretagande mellan länderna. Sverige sticker ut på flera sätt i årets jämförelse; vi har en stark hemmamarknad och friska grisar, men också en svag valuta och hög omsättning i suggpopulationen.
Kommentera
Danska slaktkoncernen Danish Crown har stora problem på hemmaplan och med några av sina internationella dotterbolag. Det svenska dotterbolaget KLS uppfyller dock moderbolagets förväntningar och levererar ett starkt resultat.
Kommentera
November blir den fjärde månaden i rad där vi noterar ett lägre genomsnittspris på gris i EU. Men prisrörelserna är relativt små. Julhandeln i EU rapporteras att rulla på bra men i ett lugnt tempo.
Kommentera
Livsmedelverket får i uppdrag av regeringen att göra en fördjupad analys av hur nya kostråd kring rött kött och charkprodukter förväntas påverka bland annat primärproduktionen, hälsan och klimatet. Därmed skjuts lanseringen av nya kostråd upp.
KommenteraTiden går och inget händer, så känns det gällande hur vi tillåter oss att ha det med hanteringen och förberedelserna kring nästa fall av afrikansk svinpest (ASF).
Kommentera
När Österlens Grisproducenter höll sin traditionsenliga julskinkprovning var det Scan Gourmet som kammade hem vinsten i en lokal full av framtidstro.
Kommentera
Så mycket har priset på julens mat och dryck ökat på fem år, enligt Stockholms Handelskammare, som satt samman en kasse med produkter för ett julbord för fyra personer. Samtidigt har den allmänna prisnivån i samhället (KPI) ökat med 23 procent.
Kommentera
Copyright© Grisföretagaren 2025.
Sidans innehåll och bilder är skyddade enligt lagen om upphovsrätt.
Denna sida har ID 50258 och administreras på webbplats 97